Ei niin hyviä uutisia

Tälläkertaa postauksen aihe on aika erilainen, mitä normaalisti. Halusin kuitenkin kirjoittaa tästä, koska jaan tänne meidän elämästä niin paljon muutenkin. Eikä mielestäni ole mitään syytä salailla tätä asiaa. Aloitetaan vaikka pienellä pohjustuksella, että Siiri on ollut perusterve koko ikäänsä, terveystarkastettu polvet 0/0, lonkat C/C, kyynärät 0/0, SP 0 ja LTV 0. Ei allergioita eikä mitään. Sitä siis pidettiin terveenä koirana.

Juhannuksena mökillä ollessani sain äitiltä soiton, että Siirillä ei ole kaikki hyvin. Se oli saanut kohtauksia, jotka hänen sanojensa mukaan viittasivat epilepsiaan. Silloin Siiri oli käytetty päivystyksessä, eikä sieltä oikein saatu hirveän pätevää vastausta lukuunottamatta ultrausta, jossa näkyi kaksi pentua neljän sijaan (Siiri oli siis tällöin kantavana ja edellisessä ultrauksessa oli näkynyt 4pentua). Onneksi tuttu eläinlääkärimme sattui olemaan tavoitettavissa, joten Siiri pääsi hänen vastaanotolleen. Verikokeen arvot olivat normaalit. Eläinlääkäri oli epilepsian kannalla. Ei kuitenkaan voitu olla 100% varmoja, sillä tottakai kohtaukset ensimmäisenä liitettiin raskauteen eikä epilepsian toteaminen ole aina mikään hirveän helppo juttu. Siirille määrättiin epilepsialääkkeet. 

Synnytys meni hyvin ja pentujen kasvettua hieman isommiksi Siirin lääkemäärää alettiin pienentää, jotta saataisiin kohtauksille selvitettyä syy. Lääkemäärää kerettiin jo pienentää todella paljon ja viimeisellä viikolla, ennen kuin lääkkeen syöttäminen oltaisiin lopetettu kokonaan, Siiri sai kohtauksen. Siirin lääkeannos nostettiin siihen, mitä se oli alussa. Tämän kohtauksen jälkeen kohtauksia on tullut muistaakseni 5. Nämä ovat olleet paljon pienempiä kohtauksia, kun edelliset. Edellisissä koko koira on kouristellut, mutta näissä viimeisissä vain pää on pyörinyt ja suu vaahdonnut. Viimeisimmästä kohtauksesta on tänään 1vko 4pvä. Minä olen siis nähnyt vain nämä viisi viimeisintä kohtausta.

 Tänään ollaan oltu yhteydessä tätä asiaa aikaisemminkin tutkineeseen eläinlääkäriin ja hän oli heti sitä mieltä, että nämä oireet ovat epilepsiaa. Nyt Siirillä jatketaan tällä lääkeannoksella ja kuunvaihteessa käydään uudestaan verikokeissa tsekkaamassa, että arvot ovat kohdillaan. Kun saadaan tilanne normalisoitua Siiri viedään sterkattavaksi. Tämä on kuitenkin niin uusi juttu, että ei vielä osata yhdistää aiheuttaako jokin tietty asia erityisesti kohtauksen.

Sen verran haluan sanoa, että itseäni harmittaa tottakai koiran puolesta, mutta myös se, että Siiri kerettiin astuttaa ennen oireiden alkua. Kisaurakin tyssäsi nyt tähän, koska epilepsialääkitys katsotaan dopingiksi. Vielä en ole varma, jatketaanko treenailua ja jos, niin mitä lajia. Tässä on hyvä esimerkki siitä, että mitä vain voi koiran jalostuksessa sattua. Kukaan ei olisi voinut tietää Siiriä astuttaessa, että sillä on epilepsia. Ja jos oltaisiin tiedetty, ei sitä todellakaan olisi käytetty jalostukseen. Vaan kun ei ole kristallipalloa. Pennun omistajat ovat tietoisia asiasta ja mielestäni ovat ottaneet uutisen yllättävän hyvin vastaan. Nyt vain toivotaan, että Siirin pennut pysyisivät terveinä.  Tässä vielä kuva viimeisimmän kohtauksen jälkeen..kovin on aina väsynyt kohtauksen jälkeen ja läheisriippuvaisuus vain yltyy kokoajan.

Kommentit